Φορολογικά

Ποινικές συνέπειες από φορολογικές παραλείψεις – Video

Το σοβαρό πρόβλημα των ποινικών συνεπειών από φορολογικές παραβάσεις ανέπτυξε ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Πορτοκάλης, στη φορολογική εσπερίδα που διοργάνωσαν στις 15 Ιουλίου 2014 στο President Hotel, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Οικονομικών και Φορολογικών Αναλύσεων (ΕΚΟΦΑΝ) σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) και την Abeliotis and Associates. Θέμα της Εσπερίδας ήταν τα «Επίκαιρα Φορολογικά Ζητήματα».
Όλες σχεδόν οι περιπτώσεις που μπορούμε να βρεθούμε καταδικασμένοι, μέχρι και στη φυλακή, αναλύονται στην ομιλία του κ. Πορτοκάλη.
Δείτε πως και από πότε ισχύουν οι νέες ποινές, πότε υπάρχει κάθειρξη που δεν εξαγοράζεται και πάμε οπωσδήποτε φυλακή!
Πόσο αυστηροί είναι οι ανακριτές και οι δικαστές για φορολογικά αδικήματα, πόσο έχουν αυξηθεί τα πρόστιμα και οι καταλογισμοί που ισχύουν σήμερα μετά από την εκστρατεία σύλληψης της φοροδιαφυγής και σε πολλές περιπτώσεις με πρόσχημα την πάταξή της.
Τι ποινές ισχύουν με τον ΦΠΑ, πλαστά και εικονικά, πότε είναι κακουργήματα, τι γίνεται με την προσφυγή στην Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών, πότε αποκλειόμαστε από αυτή, τι προβλέπεται για «συνεργούς» μέσα στους οποίους υπάγονται οι λογιστές, ποιες ποινές επιβάλλονται κλπ.
Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο με την εισήγηση του κ. Πορτοκάλη.

 
Πηγή Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Σχετικές αναρτήσεις
Φορολογικά

Κατάργηση της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. λόγω χρεών

Εξεδόθη εγκύκλιος από τον Ε.Φ.Κ.Α. με την οποία καταργείται η αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για όσους δεν κατέβαλαν 2 αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
Φορολογικά

Φόρος υπεραξίας, από τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας από επαχθή αιτία

Ο νέος φορολογικός νόμος 4172/2013, ήρθε και αναθεώρησε σχεδόν το σύνολο του προκατόχου του 2238/1994, φέρνοντας πολυάριθμες αλλαγές, αλλά και άπειρες ερμηνευτικές…
Ασφαλιστικά / ΕργατικάΦορολογικά

Tροποποιητική δήλωση ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών)

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο για εμάς τους λογιστές, όταν για κάποιο λόγο πρέπει να κάνουμε τροποποιητική δήλωση  ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών), είναι…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου