Φορολογικά

Μήνυμα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για τις φορολογικές δηλώσεις

Συνάδελφοι,
 
Η ΠΟΦΕΕ απέστειλε προ ολίγη ώρα το παρακάτω μήνυμα:
 
«Μετά από επαφές της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες σας συνιστούμε να υποβάλλεται ότι δηλώσεις έχετε είτε αποθηκευμένες είτε σε εκκρεμότητα όσο πιο σύντομα γίνεται.»

Δεν έχουμε παραπάνω λεπτομέρειες εκτός από την διαβεβαίωση ότι 049 και οι ιατρικές δαπάνες δεν κινδυνεύουν ούτε τώρα ούτε σε αρκετό καιρό από τώρα.
Όμως το θέμα των προστίμων και των προσαυξήσεων αν θεωρηθούν και εκπρόθεσμες είναι ακόμα στον αέρα, κάτι που συνδέεται με το τι θα γράφει η  τροπολογία  της Κυβέρνησης την οποία δεν καταφέραμε να έχουμε νέα αν υποβλήθηκε σήμερα ή θα πάρει λίγες ημέρες τελικά.  
Εφόσον, στάθηκε αυτό το μήνυμα από την Π.Ο.Φ.Ε.Ε. πρέπει να το ακολουθήσουμε και παρακαλούμε τους συναδέλφους να προχωρήσουν σε υποβολές των αποθηκευμένων και των εκκρεμοτήτων τους.

Σχετικές αναρτήσεις
Φορολογικά

Κατάργηση της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. λόγω χρεών

Εξεδόθη εγκύκλιος από τον Ε.Φ.Κ.Α. με την οποία καταργείται η αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για όσους δεν κατέβαλαν 2 αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
Φορολογικά

Φόρος υπεραξίας, από τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας από επαχθή αιτία

Ο νέος φορολογικός νόμος 4172/2013, ήρθε και αναθεώρησε σχεδόν το σύνολο του προκατόχου του 2238/1994, φέρνοντας πολυάριθμες αλλαγές, αλλά και άπειρες ερμηνευτικές…
Ασφαλιστικά / ΕργατικάΦορολογικά

Tροποποιητική δήλωση ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών)

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο για εμάς τους λογιστές, όταν για κάποιο λόγο πρέπει να κάνουμε τροποποιητική δήλωση  ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών), είναι…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου