Διάφορα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για 4η συνεχή χρονιά η επίσκεψη του ΟΕΕ σε δημοτικά σχολεία της Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

Το Οικονομικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την «ΚΟΙΝ.ΣΕΠ Οικονομολόγων Δωδεκανήσου» με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 29-10-2015 επισκέψεις σε Δημοτικά Σχολεία της Νήσου Ρόδου και συγκεκριμένα επισκέφθηκαν το 1ο και 2ο Πειραματικό σχολείο στην Ακαδημία, το Δημοτικό σχολείο στη Λίνδο και το Βρεφονηπιακό σταθμό της Καβαρίνου.

Η επίσκεψη είχε ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Μιχαήλ, η πρόεδρος της ΚΟΙΝ.ΣΕΠ κα Άννα Λάζου και το μέλος του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου κα Παρισίδη Γιώτα συζήτησαν με τους μαθητές θέματα αποταμίευσης και φορολογικής συνείδησης.

Τόνισαν στους μαθητές τη μεγάλη σημασία που έχει η αποταμίευση όχι μόνο για τον καθένα τους ξεχωριστά, αλλά και για την πρόοδο της οικονομίας και της κοινωνίας μιας χώρας. Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν σε όλους τους μαθητές αναμνηστικοί κουμπαράδες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Όσον αφορά τη φορολογική συνείδηση η θέση του Οικονομικού επιμελητηρίου είναι ότι οι αλλαγές που επιχειρούνται με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης, για να είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμες, θα πρέπει να στηρίζονται και σε αλλαγή νοοτροπίας. Γι’ αυτό πέρα των όποιων μέτρων εφαρμοσθούν η αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να ξεκινάει από την εκπαίδευση των παιδιών και τη δημιουργία συνείδησης υποχρεώσεων προς το σύνολο.

Έχουμε διαμορφώσει και διαμορφώνουμε μία κοινωνία που στηρίζεται αποκλειστικά στην ιδέα των δικαιωμάτων και των κεκτημένων. Ξεχνάμε ότι κάθε δικαίωμα και η άσκηση του προϋποθέτει και στηρίζεται σε μία υποχρέωση το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην ασφάλεια, στην ελευθερία, εθνική και ατομική στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό και στην υποχρέωση του πολίτη να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητες του.

Γι ‘ αυτό τη συγκεκριμένη ημέρα το Οικονομικό Επιμελητήριο την καθιέρωσε ως θεσμό και πρόταση του είναι στα πλαίσια που επιχειρηθεί η βελτίωση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ή εισαγωγή μαθήματος Φορολογικής συνείδησης στα Δημοτικά σχολεία.

Τέλος ο πρόεδρος υπενθύμισε στα παιδιά ότι συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά ο Διαγωνισμός έκθεσης για όλα τα σχολεία της Δωδεκανήσου για τις τάξεις Δ, Ε, ΣΤ με θέμα την αποταμίευση και τη φορολογική συνείδηση και τόνισε ότι οι 10 καλύτερες εκθέσεις θα βραβευθούν με ένα tablet σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Οικονομικό Επιμελητήριο στις 15 Ιανουάριου 2016.

Κλείνοντας ο πρόεδρος κ. Μιχαήλ ευχαρίστησε θερμά το Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ηλία Βασιλειάδη για την αρωγή του στην ενημέρωση των παιδιών.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Π.Τ. ΔΩΔ/ΣΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΙΧΑΗΛ Σ. ΜΙΧΑΗΛ

Σχετικές αναρτήσεις
Δελτία Τύπου / ΑνακοινώσειςΔιάφορα

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση από την ΕΛΦΕΕ Ρόδου

Ευχόμαστε το μήνυμα της Ανάστασης να δίνει δύναμη και ελπίδα και όλοι μαζί να συνεχίσουμε να διεκδικούμε το παρόν και το μέλλον…
ΧρήσιμαΔήμος ΡόδουΔιάφορα

Πληρωμή του τέλους Παρεπιδημούντων μέσω της πλατφόρμας «ΤΗΛΕΔΗΜΟΣ» του Δήμου Ρόδου

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «ΤΗΛΕΔΗΜΟΣ» https://www.teledimos.gr/ του Δήμου Ρόδου, οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν το τέλος 0,5% – Παρεπιδημούντων με…
Διάφορα

Υποβάλετε τις προτάσεις σας προς την ΠΟΦΕΕ

Αγαπητά μέλη της ΕΛΦΕΕ Ρόδου, Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε ) το μοναδικό Συνδικαλιστικό Όργανο του κλάδου μας, με έδρα…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου