Επείγοντα θέματα

Πρόβλημα σχετικά με την παραλαβή Σημειωμάτων Αυτοελέγχου από τις ΔΟΥ

Πρόβλημα έχει παρουσιαστεί στις Δ.Ο.Υ. σχετικά με την παραλαβή του ειδικού σημειώματος αυτοελέγχου των φυσικών προσώπων. Ως γνωστόν, σύμφωνα με την ΑΥΟ ΠΟΛ.1136/31.5.2012 προβλέπεται ότι το «Ειδικό Σημείωμα Αυτοελέγχου Φ.Π.Α.» υποβάλλεται εντός πέντε ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ (όποια είναι τελευταία).
Επιπροσθέτως, η προθεσμία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα λήγει από 22.7.2013 έως 30.8.2013, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογουμένου (υπόχρεου ή συζύγου όποιο λήγει μεταγενέστερα) και όχι του υπόχρεου (ΑΥΟ ΠΟΛ.1154/26.6.2013)
Ωστόσο οι υπάλληλοι των ΔΟΥ αγνοώντας αυτή την λεπτομέρεια, δεν παραλαμβάνουν το ειδικό σημείωμα αυτοελέγχου, προτείνοντας ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης, την ημερομηνία που ορίζεται από το ΑΦΜ του υπόχρεου και μόνο.
Μετά από σχετικά αιτήματα ο Γενικός Γραμματέας Δημ. Εσόδων κος Θεοχάρης απέστειλε οδηγίες στις Δ.Ο.Υ. προκειμένου να λυθεί το ανωτέρω ζήτημα.
Πηγή : Taxheaven.gr

Σχετικές αναρτήσεις
ΧρήσιμαΕπείγοντα θέματα

Ενημέρωση για υποχρέωση αποδοχής πληρωμών μέσω IRIS - Πινακίδα Ενημέρωσης

Με την ΚΥΑ  119899/13-12-2023 καθορίζονται οι υπόχρεοι σε χρήσης POS (υπόχρεοι Αποδοχής Πληρωμών με Κάρτα σύμφωνα με το άρθρο 65 του ν….
Ασφαλιστικά / ΕργατικάΕπείγοντα θέματα

«Επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι αντιστέκονται με σθένος στην προσπάθεια οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής εξόντωσής τους»

Αθήνα 15-02-2016 ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Επιστήμονες,  ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι αντιστέκονται με σθένος στην προσπάθεια οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής εξόντωσής τους» Στην…
Ασφαλιστικά / ΕργατικάΕπείγοντα θέματα

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν στο κράτος από 52% έως 68% του εισοδήματός τους

Μεγάλες επιβαρύνσεις περιμένουν στη .. γωνία από το 2016 ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, εφόσον υλοποιηθούν τα κυβερνητικά σχέδια για την ασφαλιστική και…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου