Επείγοντα θέματα

Την Δευτέρα 31.8.2015 η καταληκτική ημέρα υποβολής των δηλώσεων φυσικών προσώπων

Μέχρι και το βράδυ της Τρίτης, 25 Αυγούστου 2015 είχαν υποβληθεί 5.410.000 δηλώσεις εισοδήματος φυσικών προσώπων.
Το υπ. Οικονομικών, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένει ακόμη περίπου 500.000 -ίσως και περισσότερες- δηλώσεις, οι οποίες πρέπει να υποβληθούν εμπρόθεσμα μέχρι την λήξη της προθεσμίας, που σύμφωνα με την ΠΟΛ.1184/21.8.2015, ορίστηκε η 30η Αυγούστου 2015.
 
Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε ότι οι συνάδελφοι απ όλη την Ελλάδα όλο αυτό το χρονικό διάστημα, κατόρθωσαν να υποβάλουν όλες αυτές τις δηλώσεις εργαζόμενοι νυχθημερόν, κάτω από αντίξοες συνθήκες, έχοντας να αντιμετωπίσουν τόσο τα ερμηνευτικά προβλήματα του ν. 4172/2013 και τη συνεχή έκδοση εγκυκλίων, όσο και τα τεχνικά προβλήματα του taxis που δυσχέραιναν το ήδη επιβαρυμένο έργο της υποβολής τους.
Τα προβλήματα που μας ταλανίζουν εδώ και τόσο καιρό έχουν αναφερθεί πολλές φορές και δεν έχει νόημα να τα παραθέσουμε εκ νέου στη σημερινή μας ανάλυση.
Ωστόσο, θέλουμε να επισημάνουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κ.Φ.Δ. (ν.4174/2013), το οποίο ρυθμίζει εν γένει τις προθεσμίες των υποχρεώσεων των φορολογουμένων, ισχύουν τα εξής αναφορικά με τις προθεσμίες:
Δείτε περισσότερα

Σχετικές αναρτήσεις
ΧρήσιμαΕπείγοντα θέματα

Ενημέρωση για υποχρέωση αποδοχής πληρωμών μέσω IRIS - Πινακίδα Ενημέρωσης

Με την ΚΥΑ  119899/13-12-2023 καθορίζονται οι υπόχρεοι σε χρήσης POS (υπόχρεοι Αποδοχής Πληρωμών με Κάρτα σύμφωνα με το άρθρο 65 του ν….
Ασφαλιστικά / ΕργατικάΕπείγοντα θέματα

«Επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι αντιστέκονται με σθένος στην προσπάθεια οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής εξόντωσής τους»

Αθήνα 15-02-2016 ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Επιστήμονες,  ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι αντιστέκονται με σθένος στην προσπάθεια οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής εξόντωσής τους» Στην…
Ασφαλιστικά / ΕργατικάΕπείγοντα θέματα

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν στο κράτος από 52% έως 68% του εισοδήματός τους

Μεγάλες επιβαρύνσεις περιμένουν στη .. γωνία από το 2016 ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, εφόσον υλοποιηθούν τα κυβερνητικά σχέδια για την ασφαλιστική και…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου