Επείγοντα θέματαΦορολογικά

Ανεργία 2012 και πως υπολογίζεται

Συνάδελφοι , σας θυμίζουμε το δικαίωμα  που έχετε ως μέλη της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε Ρόδου, και σας καλούμε να πράξετε το καθήκον σας και να ψηφίσετε στις εκλογές που θα γίνουν τον ερχόμενο μήνα, για την ανάδειξη των οργάνων που θα εκπροσωπούν την Ένωση μας.  Λεπτομέρειες θα σας γνωστοποιήσουμε σε επόμενο email.
Στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε, αυτό το οποίο προέχει, είναι να είμαστε ενωμένοι και παρόντες στις αγωνιστικές διεκδικήσεις της Ένωσής μας.

Μόνο με την συσπείρωση θα μπορέσουμε να αποκολληθούμε από τον σκόπελο που έχουμε προσαράξει, δεδομένου ότι η τυχόν αδιαφορία μας θα αποδειχθεί ολέθρια για το μέλλον του κλάδου.
Αναφορικά με την ανεργία , πολλών εργαζομένων του νησιού μας, και λόγω του ότι πολλές εποχιακές επιχειρήσεις κλείνουν, ξεκαθαρίζει όπως φαίνεται, το τοπίο, αναφορικά με το επίδομα ανεργίας , ποιοι και πόσο δικαιούται, μετά την εφαρμογή του Ν.3986/2011, όπου με την παρ. 1 με την παρ. 1 του άρθρου39,  προστίθεται στο άρθρο 6 του ν.1545/1985 (Α΄ 91) παράγραφος 8 ως εξής:
 

Ν.1545/1985 (A’ 91), άρθρο 6 παρ. 8, μετά την προσθήκη της  παρ. 1 του άρθρου 39, του Ν.3986/2011

 « 8. Από 1.1.2013, σε κάθε περίπτωση τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των τετρακοσίων πενήντα (450). Εάν εντός της τετραετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των τετρακοσίων πενήντα (450) ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό ημερήσιων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των τετρακοσίων πενήντα (450) ημερήσιων επιδομάτων.
Από 1.1.2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των τετρακοσίων (400).»
 Τα παραπάνω σημαίνουν ότι στις προϋποθέσεις επιδότησης των ανέργων  προστίθεται μια επιπλέον η οποία λειτουργεί περιοριστικά ως προς τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος επιδότησης.
  – Έτσι, διαφυλάσσεται η ανεργία για τους απολυόμενους μέχρι τις 24-12-2012 (8 ημέρες μετά ξεκινάει η πρώτη ημέρα επιδότησης δηλαδή 01-01-2013 μείον (-) μία (1) ημέρα 31-12-2012) και τα προβλήματα ξεκινούν για αυτούς που θα απολυθούν από 01-01-2013 και μετά.
 
Διαβάστε το σχετικό κείμενο της εγκυκλίου του ΟΑΕΔ

Σχετικές αναρτήσεις
Φορολογικά

Κατάργηση της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. λόγω χρεών

Εξεδόθη εγκύκλιος από τον Ε.Φ.Κ.Α. με την οποία καταργείται η αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για όσους δεν κατέβαλαν 2 αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
Φορολογικά

Φόρος υπεραξίας, από τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας από επαχθή αιτία

Ο νέος φορολογικός νόμος 4172/2013, ήρθε και αναθεώρησε σχεδόν το σύνολο του προκατόχου του 2238/1994, φέρνοντας πολυάριθμες αλλαγές, αλλά και άπειρες ερμηνευτικές…
Ασφαλιστικά / ΕργατικάΦορολογικά

Tροποποιητική δήλωση ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών)

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο για εμάς τους λογιστές, όταν για κάποιο λόγο πρέπει να κάνουμε τροποποιητική δήλωση  ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών), είναι…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου