Ανακοινώσεις

Έκκληση της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου προς εργοδότες, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους

Έκκληση προς  τους εργοδότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους πραγματοποιεί η Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου μετά την πληθώρα ανακοινώσεων και αλλαγών από τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης τις τελευταίες μέρες. 

Ο κλάδος των λογιστών καλείται να δώσει απαντήσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για θέματα και προβλήματα τα οποία προκύπτουν και ακόμη δεν έχουν διευθετηθεί από τα αρμόδια υπουργεία. Στη σχετική ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε η Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου, αναφέρεται χαρακτηριστικά: 

Τα λογιστικά γραφεία είναι από τις λίγες επιχειρήσεις που συνεχίζουν την λειτουργία τους αυτή τη δύσκολη περίοδο προσπαθώντας, εκτός από τις πολυάριθμες υποχρεώσεις που ήδη έχουν, να διεκπεραιώσουν και τα θέματα που έχουν προκύψει λόγω του κορωνοϊού. Πολλά γραφεία μάλιστα, λειτουργούν εδώ και μέρες χωρίς προσωπικό, για να διαφυλάξουν την υγεία των υπαλλήλων τους.

Οι λογιστές και οι λογίστριες είμαστε άνθρωποι όπως όλοι και όλες σας. Μπορεί να ανήκουμε και εμείς σε ευπαθείς ομάδες, να έχουμε στο άμεσο περιβάλλον μας ευάλωτα άτομα ή μικρά παιδιά που δεν μπορούμε να αφήσουμε μόνα τους. Όμως εμείς δεν μπορούμε να πούμε “μένουμε σπίτι”, γιατί πολλές προθεσμίες και πρόστιμα τρέχουν κανονικά.

Ακόμα και εν μέσω πανδημίας, ο κλάδος μας δεν μπορεί να ξεφύγει από το δυσανάλογα βαρύ φορτίο που διαχειρίζεται, γιατί ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί απρόσκοπτα πάνω και στις δικές μας πλάτες.

Δεχόμαστε πλέον, οποιαδήποτε ώρα και στιγμή, έναν καταιγισμό ερωτήσεων σχετικά με κάθε νέα απόφαση και μέτρο που ανακοινώνεται. Συμμεριζόμαστε την ανησυχία και το άγχος όλων. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως, ακόμα και αν δεν το αναγνωρίζει το κράτος, είμαστε κι εμείς μέσα σε αυτούς που πλήττονται. Οι αμοιβές μας, όταν και αν καταβληθούν, προκύπτουν από τα έσοδα των επιχειρήσεων που τώρα είναι στην πλειοψηφία τους κλειστές.

Η κατάσταση απαιτεί υπομονή, κατανόηση και σεβασμό από και προς κάθε πλευρά. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από τη δουλειά μας. Και για να την κάνουμε όπως πρέπει, χρειαζόμαστε χρόνο να κατανοήσουμε πλήρως και ορθά τη νέα νομολογία. Σεβαστείτε τους συνανθρώπους σας και μην κυκλοφορείτε άσκοπα. Σεβαστείτε το λογιστή ή τη λογίστρια σας και μην τους καλείτε με ένα σωρό ερωτήσεις καθημερινά.

Όλα θα γίνουν στην ώρα τους και θα ενημερωθείτε όταν είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε σωστά“.

Για την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου:

Ο Πρόεδρος,
Σπυρόπουλος Σπύρος

Ο Γ. Γραμματέας,
Περάκης Γεώργιος – Τσαμπίκος

Η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων,
Ελευθεριάδη – Ροδίτη Χρυσάνθη

Ο Ά Αντιπρόεδρος,
Τορούμογλου Σάκης

Η Β’ Αντιπρόεδρος,
Αναστασά Τσαμπίκα

Ο Ταμίας,
Κασέρης Νεκτάριος

Το Μέλος,
Πελεκάνος Ιωάννης

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ροδιακή

Σχετικές αναρτήσεις
Ανακοινώσεις

Ευχές για Καλό Πάσχα

Τη Σταυρική Θυσία ακολουθεί πάντα ο Θρίαμβος της Αγάπης! Ευχόμαστε ελπίδα και δύναμη σε όλες και όλους, να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο, κάθε…
ΠαρεμβάσειςΑνακοινώσεις

Συμμετοχή της ΕΛΦΕΕ Ρόδου στις ανά την επικράτεια Κινήσεις Διαμαρτυρίας της 12/04/2024

Η ΕΛΦΕΕ Ρόδου, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου την 05/04/2024, αποφάσισε τη συμμετοχή της Ένωσης στις ανά την επικράτεια…
ΠαρεμβάσειςΑνακοινώσεις

Συμμετοχή της ΕΛΦΕΕ Ρόδου στις κινητοποιήσεις της 23 Φεβρουαρίου

Η ΕΛΦΕΕ Ρόδου, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου την 20/02/2024, αποφάσισε τη συμμετοχή της Ένωσης στις ανά την επικράτεια…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου 

×
Δηλώσεις Προέδρου

Τις ανθρώπινες αντοχές τους δοκιμάζουν λογιστές και φοροτεχνικοί