Φορολογικά

Εκπρόθεσμες Φορολογικές Δηλώσεις

Σας ενημερώνουμε, πως όπως έχετε δει από το εχθές το πρωί, το TAXISNET, δέχεται πλέον εκπρόθεσμες , τις φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται, χωρίς την δυνατότητα να «κτιστεί» το αφορολόγητο με τις αποδείξεις, και επί πλέον τον πρόσθετο φόρο, για κάθε μήνα καθυστέρησης.
Παραθέτουμε την χθεσινή ανακοίνωση της ΠΟΦΕΕ αναφορικά με τις υπόλοιπες προς υποβολή φορολογικές δηλώσεις και σας καλούμε να μην οριστικοποιήσετε καμμία «εκκρεμή» φορολογική δήλωση, στο TAXISNET, ώστε να ασκηθεί πίεση στο Υπουργείο να ανοίξει το σύστημα, και να φύγουν μαζικά και εμπρόθεσμα :

Η ΠΟΦΕΕ καλεί του Λογιστές να μην υποβάλουν πλέον ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ δηλώσεις Ηλεκτρονικά
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΟΣΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΝ “ΕΦΥΓΑΝ ΕΓΚΑΙΡΑ”
έτσι θα έχουμε ΚΑΙ εμείς στοιχεία, από το Taxis, για τον ορθό αριθμό δηλώσεων που εκκρεμούν ώστε να πιέσουμε
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Η ΠΟΦΕΕ ([email protected]) ΑΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΚΑΘΩΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΘΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝ ΚΑΤΑΤΟΠΟΥΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΚΑΠΟΙΑΣ ΔΟΥ (ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ ΠΟΥ ΧΑΛΑΣΕ ΚΑΙ Ο SERVER)
KAI ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ (30-31/7)
ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΣΧΕΔΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝ “ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΒΑ” ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 15/8 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΘΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΣΤΙΣ ΔΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΘΟΥΝ.
ΚΑΜΙΑ “ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ” οριστικοποίηση ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ
ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΙΕΣΗΣ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ.
ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ & ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΕΛΗΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΦΕΕ
κατ΄ εντολή του Προέδρου κ .ΜΙΜΗ ΠΑΝΙΔΗ
Επίσης με σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΦΕΕ, το αποτέλεσμα που προέκυψε είναι θετικό για την υποβολή των « εκπρόθεσμων αυτών δηλώσεων », όπου πλέον το TAXINET, τις δέχεται σαν εμπρόθεσμες, αναγνωρίζοντας τον κωδικό 049, με τις δαπάνες διατήρησης του ισχύοντος αφορολογήτου.
 
Ανακοίνωση Π.Ο.Φ.Ε.Ε.- Παράταση των δηλώσεων έως την Παρασκευή 10 Αυγούστου – Τι θα γίνει με τις εκπρόθεσμες
Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σύμφωνα με επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο Οικονομικών, το σύστημα θα παραμείνει ανοικτό και θα δέχεται εμπρόθεσμες δηλώσεις μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 10/8/2012.
Επίσης η ΠΟΦΕΕ σε συνεργασία με την ΓΓΠΣ επεξεργάζονται τους τρόπους αντιμετώπισης όσων δηλώσεων υποβλήθηκαν χωρίς να έχει συμπληρωθεί ο κωδικός 049 (δηλαδή θεωρήθηκαν εκπρόθεσμες ) το χρονικό διάστημα που το σύστημα είχε κλειδώσει .
Θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση για το θέμα αυτό.

Σχετικές αναρτήσεις
Φορολογικά

Κατάργηση της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. λόγω χρεών

Εξεδόθη εγκύκλιος από τον Ε.Φ.Κ.Α. με την οποία καταργείται η αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για όσους δεν κατέβαλαν 2 αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
Φορολογικά

Φόρος υπεραξίας, από τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας από επαχθή αιτία

Ο νέος φορολογικός νόμος 4172/2013, ήρθε και αναθεώρησε σχεδόν το σύνολο του προκατόχου του 2238/1994, φέρνοντας πολυάριθμες αλλαγές, αλλά και άπειρες ερμηνευτικές…
Ασφαλιστικά / ΕργατικάΦορολογικά

Tροποποιητική δήλωση ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών)

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο για εμάς τους λογιστές, όταν για κάποιο λόγο πρέπει να κάνουμε τροποποιητική δήλωση  ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών), είναι…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου