Δελτία Τύπου / ΑνακοινώσειςΕπείγοντα θέματαΦορολογικά

Έκπτωση ασφαλιστικών εισφορών από τα ακαθάριστα έσοδα από 1η Ιανουαρίου 2013

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 45 του άρθρου 3 του Ν. 4110/2013, προστέθηκε υποπερίπτωση εε’ στην περίπτωση α’ της παραγράφου 1 του άρθρου 31 του Ν. 2238/1994, όπου αναφέρει πως εκπίπτει, ως διαχειριστική δαπάνη, το ποσό των εισφορών που καταβάλλονται σε ταμεία ασφάλισης, εφόσον η καταβολή τους είναι υποχρεωτική από το νόμο, καθώς και το ποσό των καταβαλλόμενων εισφορών στις περιπτώσεις προαιρετικής ασφάλισης σε ταμεία που έχουν συσταθεί με νόμο,  με ισχύ δαπάνες οικονομικού έτους 2014 και επομένων δηλαδή αυτές που πραγματοποιούνται στη διαχειριστική περίοδο του 2013.

Για το θέμα αυτό το Υπουργείο Οικονομικών έπρεπε ήδη να έχει εκδόσει τη σχετική ερμηνευτική εγκύκλιο διότι έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούνται διάφορα εύλογα ερωτήματα. Μια πρώτη απάντηση στα ερωτήματα αυτά επιχειρεί να δώσει μια σχετική μελέτη του Φοροτεχνικού κ. Γιώργου Κορομηλά η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ και στην ιστοσελίδα της ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ.
Δείτε τη σχετική μελέτη

Σχετικές αναρτήσεις
Φορολογικά

Κατάργηση της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. λόγω χρεών

Εξεδόθη εγκύκλιος από τον Ε.Φ.Κ.Α. με την οποία καταργείται η αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για όσους δεν κατέβαλαν 2 αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
Φορολογικά

Φόρος υπεραξίας, από τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας από επαχθή αιτία

Ο νέος φορολογικός νόμος 4172/2013, ήρθε και αναθεώρησε σχεδόν το σύνολο του προκατόχου του 2238/1994, φέρνοντας πολυάριθμες αλλαγές, αλλά και άπειρες ερμηνευτικές…
Ασφαλιστικά / ΕργατικάΦορολογικά

Tροποποιητική δήλωση ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών)

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο για εμάς τους λογιστές, όταν για κάποιο λόγο πρέπει να κάνουμε τροποποιητική δήλωση  ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών), είναι…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου