Παρεμβάσεις

Ενημέρωση Πολιτών από την ΕΛΦΕΕ Ρόδου: ΠΡΟΣΟΧΗ: Απάτη σε βάρος φορολογουμένων

ΠΡΟΣ: Όλους τους φορολογούμενους πολίτες της Δωδεκανήσου

Η ΕΛΦΕΕ Ρόδου, μετά από ενημέρωση που έλαβε από μέλη της, κάνει γνωστό σε όλους τους φορολογούμενους πολίτες, το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια εξαπάτησής τους, με σκοπό επιτήδειοι να τους αποσπάσουν χρήματα για την πληρωμή των φόρων τους ή την είσπραξη επιστρεφόμενων φόρων.

Πιο συγκεκριμένα: Επιτήδειοι καλούν τηλεφωνικά ή στέλνουν email σε ανυποψίαστους πολίτες, αναφέροντας πως επικοινωνούν μαζί τους εκ μέρους του λογιστικού γραφείου με το οποίο συνεργάζονται για την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων, συντεινόμενοι ως νέοι συνεργάτες. Στη συνέχεια, με πρόσχημα τη λήψη επιστροφής φόρου ή την πληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων, επιχειρούν να τους αποσπάσουν στοιχεία τραπεζικών τους λογαριασμών ή τα στοιχεία πρόσβασής τους στις αντίστοιχες υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής τους (web banking) ή τους δίνουν ακόμη και στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού για να καταθέσουν το ποσό της οφειλής τους.

Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή στους φορολογούμενους για τα εξής:

  • Τα λογιστικά γραφεία δεν είναι υπεύθυνα για την πληρωμή φόρων των πελατών τους, ούτε και διαμεσολαβούν ως εισπράκτορες για την επιστροφή φόρων των πελατών τους. Η επιστροφή φόρου διενεργείται απ’ ευθείας από την ΑΑΔΕ σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, αφού οι λογαριασμοί αυτοί δηλωθούν στην ΑΑΔΕ.
  • Η πληρωμή των φορολογικών οφειλών δεν γίνεται με κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό της φορολογικής διοίκησης αλλά με χρήση ταυτότητας οφειλής σε οποιοδήποτε τραπεζικό ίδρυμα ή ίδρυμα πληρωμών ή υπηρεσία πληρωμών.
  • Εάν ένας πολίτης γνωρίζει ότι έχει ήδη εκκρεμείς φορολογικές οφειλές, τότε η επιστροφή φόρου συμψηφίζεται με τις οφειλές του και εφόσον υπάρχει πλεονάζον ποσό προς επιστροφή, τότε η διαφορά επιστρέφεται στον τραπεζικό λογαριασμό του που έχει δηλώσει στην ΑΑΔΕ.
  • Εάν ένας πολίτης δεχθεί κλήση ή email από πρόσωπο που ενεργεί σύμφωνα με τα παραπάνω, τότε οφείλει να επιβεβαιώσει τη γνησιότητα του περιεχομένου της τηλεφωνικής συνομιλίας ή του κειμένου στο email, καλώντας το λογιστικό γραφείο με το οποίο συνεργάζεται στα ήδη γνωστά σε αυτόν στοιχεία επικοινωνίας.

 

Ρόδος 27/05/2022

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΦΕΕ Ρόδου

Ο Πρόεδρος
Παπαγρηγορίου Νικόλαος

Ο Α’ Αντιπρόεδρος
Ηρακλείδης Ιωάννης

Ο Β’ Αντιπρόεδρος
Δαμιανός Μιχαήλ

Η Γενική Γραμματέας
Ξανθοπούλου Ειρήνη

Ο Ταμίας
Βασιλείου Χαράλαμπος

Ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων
Χαροκόπος Ιωάννης

Το Μέλος
Τορούμογλου Σάκης

 

Κατεβάστε την επιστολή

Σχετικές αναρτήσεις
Παρεμβάσεις

Ενέργειες του Δ.Σ. σχετικά με το θέμα της μείωσης του ορίου του άρθρου 38, του Ν.2873/2000

Αγαπητοί συνάδελφοι, Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΦΕΕ Ρόδου σας ενημερώνει για τις ενέργειές του σχετικά με το θέμα της μείωσης του ορίου…
Παρεμβάσεις

Κοινό Ενωσιακό Ενημερωτικό Δελτίο για Αιτήσεις Επιδοματικού Χαρακτήρα: Ενημέρωση προς τους φορολογούμενους

ΚΟΙΝΟ ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΡΟΔΟΥ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΗΛΕΙΑΣ…
Ενημερωτικά ΔελτίαΠαρεμβάσεις

Ενημερωτικό δελτίο για Επιδότηση Ρεύματος

Προς Τους Φορολογούμενους του Νομού Δωδεκανήσου Επίσης κοινοποιείται στα εγγεγραμμένα Μέλη της ΕΛΦΕΕ Ρόδου ώστε να προωθηθεί στο πελατολόγιό τους Aνοίγει σήμερα…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου