Δελτία Τύπου / ΑνακοινώσειςΠαρεμβάσειςΦορολογικά

Επιστολή προς τη Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, με θέμα την αντιπρόταση της ΕΛΦΕΕ Ρόδου στο υφιστάμενο Σύστημα Συγκεντρωτικών Καταστάσεων (ΜΥΦ)

Επιστολή προς τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κ. Σαββαΐδου, απέστειλε η ΕΛΦΕΕ Ρόδου με θέμα την αντιπρόταση στο υφιστάμενο Σύστημα Συγκεντρωτικών Καταστάσεων (ΜΥΦ) που ανέπτυξε η επιστημονική της ομάδα.
Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρονται:
«Στα πλαίσια της δογματικής μας αντίληψης περί γόνιμου και εποικοδομητικού αντίλογου – διαλόγου και σε συνέχεια του δελτίου τύπου της διευθύνσεώς σας, περί συνεργασίας και διαβούλευσης με τα σωματεία των Λογιστών – Φοροτεχνικών για την αξιολόγηση και αξιοποίηση προτάσεων στο θέμα της μορφής των συγκεντρωτικών καταστάσεων φορολογικών στοιχείων των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 14 του Ν.4174/2013 (ΦΕΚ 170 Α’), σας ενημερώνουμε για την επί του προκειμένου εκπόνηση αντιπρότασης της Ενώσεώς μας, η οποία αποτελεί βελτιωτική συνέχεια σχετικών προτάσεων που έχουμε ήδη καταθέσει στον προκάτοχό σας κ. Χ. Θεοχάρη, όπως επίσης και στον πρώην Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη.
Εστιάζοντας στις σημαντικότερες αλλαγές – διαφοροποιήσεις σε σχέση με την υφιστάμενη μορφή των καταστάσεων, θα αναφερθούμε στις εξής :
• Δεν δημιουργεί νέα δηλωτική υποχρέωση στις επιχειρήσεις και στους λογιστές, εφόσον συνυποβάλλεται με την περιοδική δήλωση ΦΠΑ.
• Κριτήρια υποβολής και συχνότητας υποβολής είναι η υπαγωγή στον ΦΠΑ και η συχνότητα υποβολής της περιοδικής δήλωσης (έχουμε ταύτιση καταληκτικών ημερομηνιών).
• Μπορεί να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια και σε άλλα φορολογικά αντικείμενα, όπως για παράδειγμα στον ΦΠΑ.
• Υπό προϋποθέσεις (μη διαπίστωση αποκλίσεων), λήπτες δύνανται να μην υποβάλλουν ποτέ κατάσταση εξόδων (μείωση Διοικητικού και οικονομικού βάρους στις επιχειρήσεις και τα λογιστήρια).
Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε ότι με την πρόταση αυτή, διατηρούνται πολλές από τις ερμηνευτικές διατάξεις των ΠΟΛ.1022/07-01-2014, 1072/07-03-2014 και 1078/17-03-2014, γεγονός που αποδεικνύει την σαφή πρόθεσή μας για βελτιστοποίηση του συστήματος με σκοπό την άμεση εφαρμογή του, με την όποια τυχούσα περιπτωσιολογία να μην αποτελεί τροχοπέδη στην διαβούλευση.»

Για το πλήρες κείμενο της επιστολής και το προτεινόμενο σχέδιο της Επιστημονικής Ομάδας της ΕΛΦΕΕ Ρόδου, πατήστε εδώ.

Σχετικές αναρτήσεις
Παρεμβάσεις

Κοινό Ενωσιακό Ενημερωτικό Δελτίο για Αιτήσεις Επιδοματικού Χαρακτήρα: Ενημέρωση προς τους φορολογούμενους

ΚΟΙΝΟ ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΡΟΔΟΥ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΗΛΕΙΑΣ…
Ενημερωτικά ΔελτίαΠαρεμβάσεις

Ενημερωτικό δελτίο για Επιδότηση Ρεύματος

Προς Τους Φορολογούμενους του Νομού Δωδεκανήσου Επίσης κοινοποιείται στα εγγεγραμμένα Μέλη της ΕΛΦΕΕ Ρόδου ώστε να προωθηθεί στο πελατολόγιό τους Aνοίγει σήμερα…
Παρεμβάσεις

Ενημερωτικό δελτίο για τις επιχειρήσεις του Νομού Δωδεκανήσου: Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων

Αγαπητοί Επαγγελματίες του Νομού Δωδεκανήσου,Η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ρόδου, σε τακτά χρονικά διαστήματα, παρέχει μια διαρκή ενημέρωση προς τους επιχειρηματίες…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου