Αρθρογραφία

Η Τιμή της Τσίχλας και ο Λογιστής σας…

Διανοηθήκατε ποτέ , ότι όταν πάτε στο Περίπτερο να αγοράσετε μια τσίχλα δεν θα ρωτήσετε “πόσο κάνει ?” και ακόμα ότι ο Περιπτεράς δεν θα σας  ζητήσει — και δικαίως- να καταβάλλετε το αντίτιμο της  πχ των 20 λεπτών που κοστίζει ?

Ένα ακραίο παράδειγμα, αλλά απόλυτα πραγματικό ως απάντηση στην ερώτηση, που ίσως κάνετε σε έναν Λογιστή…

”Μα θα μου πάρεις χρήματα για την εκτύπωση πχ. ενός εκκαθαριστικού ΕΝΦΙΑ ? ”

ή στο συμπέρασμα :

“Μα τόσο ψιλικατζής είσαι ?”

Ειλικρινά θα ήθελα να βρείτε ποια είναι η διαφορά στις 2 αυτές συναλλαγές…

Μήπως ότι η περίπτωση του Λογιστή που εκδίδει το εκκαθαριστικό , αφορά έναν επιστήμονα επαγγελματία και η άλλη απλά έναν μεταπωλητή επαγγελματία (βλ. “ψιλικατζή”)  ?

Μήπως ότι ο χρόνος και κόπος του Λογιστή να εκδώσει ένα “παλιόχαρτο” είναι αμελητέος και δεν έχει κανένα κόστος προϊόντος ?

Μήπως ότι ο Λογιστής σας δεν είναι “ψιλικατζής”, έχει απίστευτα κέρδη από την δουλειά του και είναι “οικονομημένος” ?

Μήπως επειδή σας υπέβαλλε το καλοκαίρι τη δήλωση σας, πληρώσατε την αμοιβή του και θα πρέπει εξ’ αιτίας αυτού, όλο τον υπόλοιπο  χρόνο να τον απασχολείτε ΔΩΡΕΑΝ με την έκδοση “παλιόχαρτων” και άλλων ερωτήσεων και εργασιών ?

Μήπως επειδή η μεταφορά των υπηρεσιών του Δημοσίου (βλ. εφοριών) στους Λογιστές , θα πρέπει να συνεχίσει να παρέχεται  ΔΩΡΕΑΝ όπως στο Δημόσιο ?
Μήπως δεν έχουμε κατανοήσει ότι η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών αυτών δεν έγινε από τους Λογιστές , αλλά από την εκάστοτε Πολιτική ηγεσία ?

Μήπως ο Λογιστής δεν είναι και αυτός ο επαγγελματίας της καθημερινότητας , όπως χιλιάδες άλλοι , αλλά είναι Επιχειρηματίας υπεράνω ?

 

Το σημείωμα αυτό ΝΑΙ !!! Εξισώνει τον επαγγελματία Λογιστή με τον επαγγελματία Περιπτερά ή Ψιλικατζή -αν θέλετε- γιατί και οι δύο πωλούν “κάτι” και αυτό το “κάτι” καλώς ή κακώς έχει αντίτιμο , μικρό ή μεγάλο… Έχει αντίτιμο που συμβάλει στην επιβίωση -τελικά- και των δύο και είναι δίκαιο να καταβάλλεται… Τόσο απλά !!!

Τέλος προφανώς αν το “προϊόν” του Λογιστή εντάσσεται σε ένα πακέτο υπηρεσιών που προσφέρει μόνιμα και διαχρονικά στον Πελάτη του με καθορισμένη αμοιβή, τότε η έκδοση του “παλιόχαρτου” φυσικά και δεν αποτελεί ξεχωριστό αμειβόμενο ”προϊόν”.

Όπως  και η επιλογή να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ τις υπηρεσίες του στους συνανθρώπους μας, που αδυνατούν να καταβάλλουν ακόμα και το “αντίτιμο μιας τσίχλας” και όχι μόνο…

Σκέψεις και ερωτήματα εκφράζω…

και να… Για να αποφύγετε οποιοδήποτε “κόστος” , εκτυπώστε τον ΕΝΦΙΑ σας

Πηγή

Σχετικές αναρτήσεις
Αρθρογραφία

Νησιά, οι συνοδοιπόροι της ζωής

Στην ελληνική πολιτική ζωή η αναφορά στις εύλογες απαιτήσεις των μόνιμων κατοίκων των νησιών είναι ελάχιστη ενώ η προσπάθεια στήριξής τους δεν επαρκεί.
ΑρθρογραφίαΦορολογικά

Οδηγός Ελεύθερου Επαγγελματία: Τι οφείλει να γνωρίζει… Σημεία S.O.S.

Οδηγός Ελεύθερου Επαγγελματία για το ορθό φορολογικό σχεδιασμό της επιχείρησης του! Α’ Ενότητα Eλεύθερος επαγγελματίας με ιδιόχρηση κατοικία ως επαγγελματική έδρα Πως αντιμετωπίζουμε…
ΑρθρογραφίαΦορολογικά

Όλος ο χάρτης παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων

Του Σπύρου Δημητρέλη Σχεδόν ολοκληρώθηκε ο χάρτης των χρονικών ορίων παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων Εισοδήματος. Μετά από σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου της…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου