Δελτία Τύπου / Ανακοινώσεις

«Ο εκσυγχρονισμός και η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, παράγοντας ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και εξόδου από την κρίση»

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα του 2ου Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου «Οικονομικό – Φορολογικό Φόρουμ», που θα γίνει στη Ρόδο από το Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών και το Περιφερειακό Τμήμα Δωδεκανήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Στην ημερίδα συμμετέχει επίσημα η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ρόδου (ΕΛΦΕΕ Ρόδου) έπειτα από πρόσκληση του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών μελετών, και σε αυτή θα παρουσιαστεί επίσημα η μελέτη του ΟΕΕ/Δωδεκανήσου και του Ινστιτούτου για την αναγκαιότητα  διατήρησης του μειωμένου καθεστώτος ΦΠΑ στη Νησιωτική χώρα, με ταυτόχρονη τοποθέτηση της ΕΛΦΕΕ Ρόδου και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φορολογία και Ελεγκτική» του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Πάντειου Πανεπιστημίου.
Ο γενικός τίτλος της ημερίδα είναι «Ο εκσυγχρονισμός και η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, παράγοντας ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και εξόδου από την κρίση» και σκοπός της να δημιουργηθεί ένας γόνιμος διάλογος σε θέματα φορολογίας, να αναδειχθούν τοπικά προβλήματα και να αξιοποιηθούν τεκμηριωμένες απόψεις και προτάσεις της επιστημονικής και επαγγελματικής κοινότητας για την επίλυση τους, με στόχο την ανάπτυξη και την ταχύτερη έξοδο από την κρίση.
Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση στο τέλος της ημερίδας με στόχο να αποτυπωθούν τα πραγματικά προβλήματα της τοπικής οικονομίας, με την ιδιαίτερη φύση που έχει λόγω νησιωτικότητας, και θα αναδειχθούν προτάσεις και λύσεις που θα κατατεθούν σαν πόρισμα στο Υπουργείο Οικονομικών, στα πλαίσια χάραξης των οικονομικών και των κοινωνικών πολιτικών της νησιωτικής Ελλάδας.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη  Ρόδο, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012 (17:00 – 22:00) στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου Rodos Palace.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της Ημερίδας.

Σχετικές αναρτήσεις
Δελτία Τύπου / Ανακοινώσεις

Ο νόμος "λαιμητόμος" αποκτά πλέον "σάρκα και οστά"

Ο νόμος “λαιμητόμος” αποκτά πλέον “σάρκα και οστά” αποτελειώνοντας ότι υγιές και ειλικρινές κομμάτι επιχειρηματικότητας έχει απομείνει και παλεύει να επιβιώσει στην…
Δελτία Τύπου / ΑνακοινώσειςΕκδηλώσεις

Πρόσκληση σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

Αγαπητοί συνάδελφοι, Σύμφωνα με τα άρθρα 14, 15, 16 και 17 του καταστατικού, το Δ.Σ. της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου με απόφασή του, σας…
Δελτία Τύπου / ΑνακοινώσειςΦορολογικά

ΓΕΜΗ: Η ανάρτηση των αποδεικτικών υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων και προσωπικών εταιρειών

Επιστολή από τον Σύλλογο Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Οικονομολόγων Ν. Καρδίτσας προς το Επιμελητήριο Καρδίτσας Διαπιστώσαμε τις τελευταίες ημέρες ρωτώντας τους επιχειρηματίες…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου