Αρθρογραφία

Ντρίπλα Θεοχάρη για να μην παραγραφούν υποθέσεις

«Στοπ» στη παραγραφή χιλιάδων ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων, λόγω έλλειψης προσωπικού, επιχειρεί να βάλει ο Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, αλλάζοντας τις σχετικές προϋποθέσεις.
Το… κερασάκι στη τούρτα είναι ότι με βάση τη νέα Απόφαση, που υπέγραψε ο Χάρης Θεοχάρης, εάν προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία για προηγούμενη ή επόμενη χρήση, από αυτή για την οποία εκδόθηκε το φύλλο ελέγχου, τότε ο έλεγχος θα επεκτείνεται σε ΟΛΕΣ τις χρήσεις.
Ειδικότερα, μετά από τις αλλαγές που επέφερε η Απόφαση του κ. Θεοχάρη, ανέλεγκτες υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος και λοιπών φορολογικών αντικειμένων των οποίων επίκειται ο χρόνος παραγραφής από 31/12/2013 και μετά, για τις οποίες έχει εκδοθεί εντολή ελέγχου, μένουν «ανοικτές» για δύο ακόμα έτη. Η… ντρίπλα είναι ότι αυτή η παράταση των 2 ετών θα ισχύει, πλέον, μετά από την έκδοση της εντολής ελέγχου και την αποστολή επιστολής προς τον φορολογούμενο με την οποία θα του γνωστοποιείται η έκδοση εντολής ελέγχου με τον αριθμό της εντολής και την ημερομηνία έκδοσής της, ΧΩΡΙΣ να απαιτείται και έναρξη του ελέγχου, όπως προέβλεπε προηγούμενη Απόφαση.
Στις περιπτώσεις που ο Προϊστάμενος διαπιστώσει ότι υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία που ανάγονται σε προηγούμενη/προηγούμενες ή σε επόμενη/επόμενες ανέλεγκτες παραγραφόμενες χρήσεις, από τη χρήση που έχει επιλεγεί προς έλεγχο, τότε θα εκδώσει μία ενιαία εντολή ελέγχου για τις χρήσεις αυτές, χωρίς να αφήσει ενδιάμεσες ανέλεγκτες χρήσεις. Έτσι για παράδειγμα, αν έχει επιλεγεί για έλεγχο η χρήση 2006 και υπάρχουν στην ίδια υπόθεση επιβαρυντικά στοιχεία για τη χρήση 2003 τότε θα εκδοθεί μία ενιαία εντολή για το διάστημα από 2003 έως και 2006 και θα διενεργηθεί ο έλεγχος για όλες αυτές τις χρήσεις, δηλαδή δεν θα υπάρξει ενδιάμεση ανέλεγκτη χρήση. Το ίδιο θα ισχύσει αν υπάρχουν στοιχεία για μεθεπόμενη παραγραφόμενη χρήση, έτσι π.χ. αν έχει σταλεί για έλεγχο η χρήση 2004 και υπάρχουν στην ίδια υπόθεση επιβαρυντικά στοιχεία για τη χρήση 2007 τότε θα εκδοθεί μία ενιαία εντολή για το διάστημα από 2004 έως και 2007 και θα διενεργηθεί ο έλεγχος για όλες αυτές τις χρήσεις.
Πηγή: www.iefimerida.gr

Σχετικές αναρτήσεις
Αρθρογραφία

Νησιά, οι συνοδοιπόροι της ζωής

Στην ελληνική πολιτική ζωή η αναφορά στις εύλογες απαιτήσεις των μόνιμων κατοίκων των νησιών είναι ελάχιστη ενώ η προσπάθεια στήριξής τους δεν επαρκεί.
ΑρθρογραφίαΦορολογικά

Οδηγός Ελεύθερου Επαγγελματία: Τι οφείλει να γνωρίζει… Σημεία S.O.S.

Οδηγός Ελεύθερου Επαγγελματία για το ορθό φορολογικό σχεδιασμό της επιχείρησης του! Α’ Ενότητα Eλεύθερος επαγγελματίας με ιδιόχρηση κατοικία ως επαγγελματική έδρα Πως αντιμετωπίζουμε…
ΑρθρογραφίαΦορολογικά

Όλος ο χάρτης παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων

Του Σπύρου Δημητρέλη Σχεδόν ολοκληρώθηκε ο χάρτης των χρονικών ορίων παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων Εισοδήματος. Μετά από σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου της…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου