ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑΓνωσιακή βάση και forum λογιστικής θεματολογίας

Δηλώσεις Προέδρου

Οι λογιστές δεν είναι αναλώσιμοι, οι ημερομηνίες πρέπει να πάνε πίσω!

Ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου, Σπύρος Σπυρόπουλος, προσκεκλημένος σε εκπομπή του TVKosmos, την Παρασκευή 17 Ιουλίου, καταδίκασε το περιστατικό στην Δ.Ο.Υ. Κοζάνης και συζήτησε για τις αυξημένες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι λογιστές – φοροτεχνικοί.

Μέρος Α’


Η Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στην Δ.Ο.Υ. Κοζάνης και στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων εφοριακών. Ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Σπυρόπουλος, επισημαίνει πως “τέτοιες ενέργειες σαφώς δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη πολιτεία“.


Μέρος Β’


Ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε ότι “ως λογιστές, μπορεί να είμαστε αφανείς ήρωες της κατάστασης που διανύουμε τους τελευταίους μήνες, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε «οι Αναλώσιμοι» του συστήματος. Πρέπει να κατοχυρωθούμε με νόμους, να διασφαλίσουμε μια περίοδο ασθένειας λόγω ανωτέρας βίας, να δοθούν παρατάσεις στις δηλώσεις -όχι μόνο τις φορολογικές- καθώς έχουμε προσεχώς και τις ταμειακές μηχανές, έχουμε και το myData την καινούρια “πλατφόρμα των πλατφορμών” κ.τ.λ. Ως κλάδος είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση σε όποια πλατφόρμα, έχουμε δείξει τις καλές προσθέσεις μας, αλλά οι ημερομηνίες θα πρέπει να πάνε πίσω αφού έχει έρθει ο κόσμος τα πάνω κάτω λόγω πανδημίας“.

Ο πρόεδρος της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου πρότεινε επίσης ότι θα έπρεπε “όπως υπήρχε ένα παρατηρητήριο για τα θέματα της υγείας, με ειδήμονες των οποίων τις οδηγίες ακολουθούσαμε όλοι, έτσι θα πρέπει να υπάρχει και ένα παρατηρητήριο οικονομίας. Γιατί στο κομμάτι της οικονομίας βλέπουμε σπασμωδικές κινήσεις και όχι την ανάλογη υπευθυνότητα στις αποφάσεις. Δεν εφαρμόζονται αυτά που πρέπει προκειμένου να προστατευτούν τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι εργαζόμενοι. Κατά την περίοδο της πανδημίας, παρατηρούμε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα μέτρα που λαμβάνονται αλλά και με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρονται, καθώς είναι λίγα“.

Σχετικές αναρτήσεις
Δηλώσεις Προέδρου

Η ηλεκτρονική γραφειοκρατία έχει εξουθενώσει τους λογιστές

Παρόλα τα εργαλεία και τα δεδομένα που έχει η κυβέρνηση, συνεχίζει να κρατάει τους λογιστές δέσμιους της ηλεκτρονικής γραφειοκρατίας
Δηλώσεις Προέδρου

Δεν γίνεται οι λογιστές να ερμηνεύουν & να εφαρμόζουν αποφάσεις με προθεσμίες δύο και τριών ημερών

Η εκάστοτε κυβέρνηση θα έπρεπε να συμβουλεύεται τους λογιστές – φοροτεχνικούς και όχι να χρησιμοποιεί “πυροσβεστικά”
Δηλώσεις Προέδρου

Τις ανθρώπινες αντοχές τους δοκιμάζουν λογιστές και φοροτεχνικοί

“Ο τρόπος και οι χρόνοι που βγαίνουν οι αποφάσεις των υπουργείων, οι ασάφειες οι προθεσμίες ολίγων ημερών δηλώνουν έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο του λογιστή”.
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου 

×
Παρεμβάσεις

Αίτημα για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020