Δελτία Τύπου

Συγχαρητήρια στον Δήμο Ρόδου για την παροχή ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης μέσω του teledimos.gr

spiropouloskampouris

Ρόδος, 23 Ιουλίου 2020

Δελτίο Τύπου

Πέρασαν λίγοι μήνες από την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε ως Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ρόδου με τον Αντιδήμαρχο Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Ιωάννη Καμπούρη. Επιδίωξη και πρόταση μας ήταν να τεθούν οι βάσεις για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση τόσο των λογιστών – φοροτεχνικών, όσο και των επαγγελματιών του νησιού μας, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η καθημερινότητα όλων μας.

Από τις 18 Μαρτίου 2020 ικανοποιήθηκε κάθε αίτημα της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου που αφορούσε τις συγκεκριμένες προτάσεις με την λειτουργία του teledimos.gr.

Όπως έχουμε ήδη ενημερώσει τα μέλη μας, υπάρχει πλέον η δυνατότητα της ηλεκτρονικής έκδοσης διάφορων δικαιολογητικών που αφορούν τον Δήμο Ρόδου, καθώς και της ηλεκτρονικής υποβολής της φόρμας για το τέλος παρεπιδημούντων.

Συνοπτικά, η διαδικτυακή εξυπηρέτηση που προσφέρεται μέσω του teledimos.gr σε όλους τους δημότες, περιλαμβάνει τις παρακάτω υπηρεσίες:

Ηλεκτρονικές Πληρωμές
  • Βεβαίωση Οφειλών
  • Κλήσεων ΚΟΚ
  • 0,5% Παρεπιδημούντων

(Πληρωμή με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας)

Ηλεκτρονικές Αιτήσεις
  • Πιστοποιητικά Δημοτολογίου
  • Αντίγραφα Ληξιαρχικών Πράξεων
  • Βεβαιώσεις Μη Οφειλής ΤΑΠ
  • Βεβαιώσεις Μη Οφειλής
  • Βεβαιώσεις Μόνιμης Κατοικίας
  • Γενικές Αιτήσεις για οποιοδήποτε θέμα

Με την πλατφόρμα “teledimos.gr” του Δήμου Ρόδου, ικανοποιήθηκε ένα αίτημα αρκετών ετών, με πρωτοβουλία του Αντιδήμαρχου κ. Ιωάννη Καμπούρη, τον οποίο ευχαριστούμε για την ανταπόκριση και την υπεύθυνη υλοποίηση της υπόσχεσης του.

Ειδικά στην περίοδο που διανύουμε, είναι σημαντικό να προσφέρονται εξ αποστάσεως όσες το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες, όχι μόνο για τον περιορισμό των μετακινήσεων -ειδικά εν μέσω της πανδημίας-, αλλά και για να μειωθεί επιτέλους η γραφειοκρατεία και οι ενέργειες που αναλώνουν άσκοπα τον πολύτιμο χρόνο μας.

Το μόνο που μένει τώρα είναι όλοι εμείς οι δημότες να αξιοποιήσουμε τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που μας παρέχονται.

Για το Δ. Σ. της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου,

Ο Πρόεδρος,
Σπύρος Σπυρόπουλος

Ο Γραμματέας,
Γεώργιος Τσαμπίκος Περάκης

Σχετικές αναρτήσεις
Δελτία Τύπου

Με επιτυχία διεξήχθη το σεμινάριο της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου για τα ηλεκτρονικά βιβλία

Με μεγάλη συμμετοχή των λογιστών φοροτεχνικών της Ρόδου διεξήχθη την Τετάρτη, 10/3/2021, η Διαδικτυακή Ημερίδα για τα ηλεκτρονικά βιβλία που διοργάνωσε η Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου σε συνεργασία με την εταιρεία Prosvasis
Δελτία Τύπου

Οδηγίες για τη λειτουργία των λογιστικών γραφείων εν μέσω του νέου απαγορευτικού

Μετά την επιβολή γενικής αναστολής εργασιών λόγω της αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού, καλούμαστε όλοι να προσαρμοστούμε, για ακόμη μία φορά, σε νέες συνθήκες εργασίας.
Δελτία Τύπου

Κοινό Δελτίο Τύπου Λογιστικών Συλλόγων Ρόδου, Ηρακλείου, Μεσαράς και Καλύμνου

Σε αυτή την κοινή επιστολή των τεσσάρων δυναμικών συλλόγων Λογιστών Φοροτεχνικών της νησιωτικής Ελλάδας, θα θέλαμε να σας μιλήσουμε για τα αυτονόητα.
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου 

×
Δήμος Ρόδου

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες από τον Δήμο Ρόδου μέσω του teledimos.gr