Δελτία Τύπου / ΑνακοινώσειςΦορολογικά

Πώς η εφορία θα "ξεσκονίσει" τις δαπάνες για δάνεια και κάρτες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν, την άλλη εβδομάδα θα ανοίξει επιτέλους το σύστημα και θα μπορούμε να αρχίζουμε να στέλνουμε φορολογικές δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων. Επειδή τα πράγματα έχουν «σφίξει» πλέον , θα θέλαμε να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά ότι πρέπει να συμπληρωθούν σωστά οι φορολογικές δηλώσεις , και ειδικά το Ε1.
Πέρα από την σωστή συμπλήρωση του Πίνακα 6, με τα πληροφοριακά στοιχεία, (τόκοι, αμοιβές μελών Δ.Σ., αμοιβές εταίρων ΕΠΕ, δάνεια, μερίσματα από μετοχές και κέρδη νομικών προσώπων που έχουν φορολογηθεί στις εταιρίες κ.λ.π), που για πρώτη φορά φέτος συμπληρώνεται υποχρεωτικά (ν.4110/23.1.2013), σωστά πρέπει να συμπληρωθούν και τα λοιπά στοιχεία που ζητούνται.
Έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές οι φορολογούμενοι να «ξεχνούν» να δηλώσουν δόσεις από δάνεια ή άλλες δαπάνες που ανεβάζουν τα τεκμήρια καθώς και έσοδα που εισπράττουν από κάποιες πρόσθετες εργασίες που κάνουν. Η αιτιολογία μέχρι τώρα ήταν «έλα τώρα ποιος θα τα βρει»!
Αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν , μιας και ο μεγάλος αδελφός καραδοκεί και διασταυρώνει.
 
Δείτε την συνέχεια εδώ

Σχετικές αναρτήσεις
Φορολογικά

Κατάργηση της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. λόγω χρεών

Εξεδόθη εγκύκλιος από τον Ε.Φ.Κ.Α. με την οποία καταργείται η αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για όσους δεν κατέβαλαν 2 αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
Φορολογικά

Φόρος υπεραξίας, από τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας από επαχθή αιτία

Ο νέος φορολογικός νόμος 4172/2013, ήρθε και αναθεώρησε σχεδόν το σύνολο του προκατόχου του 2238/1994, φέρνοντας πολυάριθμες αλλαγές, αλλά και άπειρες ερμηνευτικές…
Ασφαλιστικά / ΕργατικάΦορολογικά

Tροποποιητική δήλωση ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών)

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο για εμάς τους λογιστές, όταν για κάποιο λόγο πρέπει να κάνουμε τροποποιητική δήλωση  ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών), είναι…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου