ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑΓνωσιακή βάση και forum λογιστικής θεματολογίας

Δελτία Τύπου / ΑνακοινώσειςΠαρεμβάσειςΦορολογικά

Πρώτη συνάντηση της Ομάδας Διαβούλευσης με την Γ.Γ.ΕΣΟΔΩΝ για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν φορολογικά και τελωνειακά θέματα. Συμμετέχει και εκπρόσωπος της ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ

Συνάδελφοι, ζητήθηκε από την ΠΟΦΕΕ, να ορίσει η ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ, ένα μέλος της σαν εκπρόσωπο στην ομάδα διαβούλευσης που συστήθηκε, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν φορολογικά και τελωνιακά θέματα.
Αποτελεί τιμή για την ένωση μας αυτό αν αναλογιστούμε ότι από τις 45 ενώσεις μέλη της ΠΟΦΕΕ ανά την Ελλάδα, ζητήθηκε μέλος της ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ, το οποίο με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ένωσης ορίστηκε ο λογιστής – φοροτεχνικός Νεκτάριος Κασέρης, που είναι και μέλος της ελεγκτικής επιτροπής της ένωσης, ο οποίος και θα συμμετέχει στην επιτροπή αυτή σαν εκπρόσωπος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος ( Γ.Ε.Σ.Ε.Β.Ε).
elfee-rodou_photo_2774
Ακολουθεί το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΓΓΔΕ  :

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεδρίασε για πρώτη φορά, υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, η Ομάδα Διαβούλευσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων της αγοράς σε φορολογικά και τελωνειακά θέματα.
Στη συνάντηση τέθηκαν οι βασικοί στόχοι και ο τρόπος λειτουργίας της Ομάδας, ενώ συμφωνήθηκε -ύστερα από πρόταση της Γενικής Γραμματέως-  η μελέτη και σύνταξη από τους φορείς που εκπροσωπούνται, συγκεκριμένων αιτιολογημένων προτάσεων, προκειμένου αυτές να αποτελέσουν το αντικείμενο εργασίας της Ομάδας το αμέσως επόμενο διάστημα.
Η Γ.Γ. Κατερίνα Σαββαΐδου τόνισε ότι: «οι προτάσεις θα πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση επίλυσης σημαντικών προβλημάτων, όπως απλοποίησης πολύπλοκων χρονοβόρων και γραφειοκρατικών διαδικασιών, που αποτελεί πάγιο αίτημα των φορέων της αγοράς και θα ενισχύσει περαιτέρω την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων».
Δεσμεύτηκε δε, για την συνεχή και στενή συνεργασία των φορέων της ΓΓΔΕ με τους εκπροσώπους της Ομάδας Διαβούλευσης και γενικότερα με τους φορείς της αγοράς.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι κ.κ. Κυριαζής Χάρης, Σφακάκης Κωνσταντίνος (εκπρόσωποι Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών), Τσόγης Ευάγγελος (εκπρόσωπος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος), Κολιός Ζώης (εκπρόσωπος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος), Μήτσιος Ηλίας (εκπρόσωπος Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος), Σκιαδάς Κωνσταντίνος (εκπρόσωπος Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεως Αγροτικών Συνεταιρισμών), Κασέρης Νεκτάριος (εκπρόσωπος Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος), Μουζάκης Αντώνιος (εκπρόσωπος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου), Γιαλούρη Ειρήνη (Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ε.Φ.Κ. και Μπάκας Ιωάννης (Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης της Γ.Γ.Δ.Ε.).
Δείτε εδώ το επίσημο δελτίο τύπου
Πηγή www.taxheaven.gr

Σχετικές αναρτήσεις
Παρεμβάσεις

Αίτημα για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020

Κοινή επιστολή του Ο.Ε.Ε. Δωδεκανήσου και φορέων της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς τους αρμόδιους του Υπουργείου Οικονομικών και της Α.Α.Δ.Ε.
Παρεμβάσεις

Επιστολή Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου προς τραπεζικά ιδρύματα

Επιστολή της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου προς τις τράπεζες, η οποία αφορά την πρόωρη απαίτηση τους για έγγραφα ενώ δεν έχει επέλθει ακόμα η ημερομηνία υποβολής τους στο σύστημα taxisnet.
Παρεμβάσεις

Συνάντηση με τους Αντιδημάρχους Οικονομικών και Διοικητικής Εξυπηρέτησης

Η Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου κατέθεσε πρόταση – εισήγηση για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι δημότες στις συναλλαγές τους με τον Δήμο
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου