Δηλώσεις Προέδρου

Δεν γίνεται οι λογιστές να ερμηνεύουν & να εφαρμόζουν αποφάσεις με προθεσμίες δύο και τριών ημερών

Ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου, Σπύρος Σπυρόπουλος, προσκεκλημένος σε εκπομπή του TVKosmos, την Παρασκευή 26 Ιουνίου, συζήτησε για τα προβλήματα του κλάδου των λογιστών.

Μέρος ΑΣτο 20:10 η συνομιλία του προέδρου της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου με τον καθηγητή – εργατολόγο κ. Αλέξη Μητρόπουλο σχετικά με την Κ.Υ.Α. για την αναστολή των εργαζομένων και την ασάφεια που υπάρχει στην τεκμηρίωση των ποσοστών πληρότητας για την αναστολή του προσωπικού.

Ο κ. Σπυρόπουλος επισήμανε ότι οι ασάφειες αυτών των αποφάσεων δημιουργούν ανασφάλεια στους εργοδότες, οι οποίοι περιμένουν περισσότερα από τα Υπουργεία. Τόνισε επίσης ότι τα εργοδοτικά εργαλεία που προσφέρονται μέχρι στιγμής, είναι σε μορφή δανείων τα οποία απλά υποθηκεύουν το μέλλον. Έθεσε επίσης το ερώτημα για τον Ν.4387 και το θέμα συνταγματικότητας της ασφάλισης των εργαζομένων που προκύπτει λόγω των πλασματικών ωρών και ημερών εργασίας στην αναστολή.


Μέρος ΒΜέρος Γ


Στο 00:45 η τοποθέτηση του κ. Σπυρόπουλου για την “ψηφιακή γραφειοκρατία” που αντιμετωπίζει ο κλάδος των λογιστών, που υπενθύμισε ότι πολλάκις έχει προταθεί η δημιουργία ενός επιστημονικού παρατηρητηρίου αποτελούμενο από οικονομολόγους – λογιστές – φοροτεχνικούς, τους οποίους η εκάστοτε κυβέρνηση θα μπορούσε να συμβουλεύεται ουσιαστικά, αντί να χρησιμοποιεί όλο τον κλάδο “πυροσβεστικά”.

Ο πρόεδρος της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. τόνισε ότι οι λογιστές τα τελευταία χρόνια εφαρμόζουν όλη την κοινωνικοοικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Είναι απάνθρωπο να καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη να ερμηνεύουν και να εφαρμόσουν πλειάδα υπουργικών αποφάσεων, εγκυκλίων, νόμων και Π.Ν.Π. με προθεσμίες δύο και τριών ημερών. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να μην ολιγωρεί, αλλά να δίνει άμεσες και δραστικές λύσεις στο οικονομικό και εργασιακό κομμάτι, ώστε να μην μεγαλώσει η ζημιά που προκαλεί η πανδημία.


Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου, παρακολουθώντας καθημερινά το «σισύφειο μαρτύριο» των Λογιστών – Φοροτεχνικών και την συνεχιζόμενη αδράνεια της Διοίκησης, διαμαρτύρεται και προτείνει.

Σχετικές αναρτήσεις
Δηλώσεις Προέδρου

"Ερχόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλα πρόστιμα, επειδή δεν αναγνωρίζεται το δικαίωμά μας στην ασθένεια!"

Αυτό ζητούμε να αλλάξει προκειμένου επιτέλους και ο λογιστής φοροτεχνικός να μπορεί να παρέχει στον εαυτό του κάθε φροντίδα όταν ασθενεί, έχοντας έτσι την δυνατότητα να απέχει από τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα
Δηλώσεις Προέδρου

Η ηλεκτρονική γραφειοκρατία έχει εξουθενώσει τους λογιστές

Παρόλα τα εργαλεία και τα δεδομένα που έχει η κυβέρνηση, συνεχίζει να κρατάει τους λογιστές δέσμιους της ηλεκτρονικής γραφειοκρατίας
Δηλώσεις Προέδρου

Οι λογιστές δεν είναι αναλώσιμοι, οι ημερομηνίες πρέπει να πάνε πίσω!

Ως λογιστές, μπορεί να είμαστε αφανείς ήρωες της κατάστασης που διανύουμε, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε αναλώσιμοι του συστήματος. Πρέπει να κατοχυρωθούμε, να διασφαλίσουμε μια περίοδο ασθένειας, να δοθούν παρατάσεις!
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου 

×
Δηλώσεις Προέδρου

Τις ανθρώπινες αντοχές τους δοκιμάζουν λογιστές και φοροτεχνικοί