Φορολογικά

Στοιχεία λιανικών συναλλαγών και διατάξεις της ΠΟΛ. 1037/12-2-1992 – παρέμβαση στο Υπουργείο Οικονομικών

Λόγω των αλλαγών στον ΚΦΑΣ, δημιουργείται σύγχυση στους κύκλους των λογιστών-Φοροτεχνικών και κατ’ επέκταση στις επιχειρήσεις και στις ελεγκτικές υπηρεσίες του Υπουργείου, καθώς οι επιχειρήσεις της εν ισχύ ΠΟΛ.1037/12-02-1992 συνεχίζουν να καταλαμβάνονται από τις διατάξεις της παραγράφου στ’, ως εξαιρούμενες από τη χρήση φορολογικών ταμειακών μηχανών του Ν.1809/1988, οπότε η μη υπαγωγή τους στην υποχρέωση παροχής ασφαλών πληροφοριών της παραγράφου 23, του άρθρου 4, του Κ.Φ.Α.Σ., δεν συνιστά από μόνη της λόγο υπαγωγής τους στις γενικές διατάξεις των άρθρων 7 και 9 του Κ.Φ.Α.Σ., για την έκδοση των στοιχείων τους με τη χρήση Φ.Τ.Μ. ή μηχανισμού σήμανσης Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ. για τις λιανικές συναλλαγές των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

Ως εκ τούτου, η ΕΛΦΕΕ Ρόδου απέστειλε επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη ζητώντας την επανατοποθέτηση της διοίκησης επί τους θέματος και να δοθεί παράταση μέχρι τις 15 Απριλίου 2013 για προσαρμογή στις διατάξεις του νέου Κ.Φ.Α.Σ.
Δείτε το πλήρες κείμενο της επιστολής
 

Σχετικές αναρτήσεις
ΦορολογικάΔήμος Ρόδου

Νέα Διαδικασία Απόδοσης Τέλους Παρεπιδημούντων/Ακαθαρίστων δυνάμει ΚΥΑ 1209/2023 (ΦΕΚ Β΄7332/22-12-2023)

Νέα διαδικασία υποβολής δήλωσης απόδοσης του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων και του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και συναφών…
Υπουργείο ΟικονομικώνΦορολογικάΧρήσιμα

Βραχυχρόνια μίσθωση: Αλλαγές με τον Ν.5073/2023

Οι αλλαγές στην βραχυχρόνια μίσθωση με τον Ν.5073/2023, επιγραμματικά: 1.Ο ορισμός της βραχυχρόνιας μίσθωσης από 365 μέρες γίνεται 60 ημέρες. 2.Από τρία…
Φορολογικά

Κατάργηση της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. λόγω χρεών

Εξεδόθη εγκύκλιος από τον Ε.Φ.Κ.Α. με την οποία καταργείται η αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για όσους δεν κατέβαλαν 2 αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου