ΑρθρογραφίαΦορολογικά

Τα βασικά της φορολογικής δήλωσης – Ποιοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν δήλωση Κατηγορία

Φορολογία Εισοδήματος Του Γιώργου Δ. Χριστόπουλου Φοροτεχνικού (Μέλος του ΔΣ της ΠΟΦΕΕ και Γεν. Γραμματέα της ΕΦΕΕΑ
Καθώς λιγοστεύει ο χρόνος που απομένει μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας των δηλώσεων, με σκοπό να επαναλάβουμε τον χρηστικό οδηγό που επικαιροποιήσαμε με όλες τις τελευταίες  αλλαγές και συμπληρωματικές οδηγίες της ΓΓΔΕ, συνοψίσαμε όλα εκείνα τα σημεία που κρύβουν “γρίφους και  παγίδες”, και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα σας φανούν χρήσιμα και ότι θα λύσουν πολλές από τις απορίες σας, ώστε να υποβάλετε ορθά τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος προκειμένου να μην δείτε με έκπληξη “φουσκωμένο” το εκκαθαριστικό του φόρου. Έτσι τον τελευταίο μήνα, μετά τον καταιγισμό ειδήσεων, τροπολογιών και παρατάσεων, είδαμε αφενός να έχουν αλλάξει οι καταληκτικές προθεσμίες, αφετέρου σημαντικές διατάξεις που αφορούν στην υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και στην υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9). Για τον λόγο αυτό, σήμερα, πριν αναλύσουμε το πρώτο μέρος του οδηγού μας, συγκεντρώσαμε όλες τις αλλαγές, αλλά και τις πληροφορίες που σχετίζονται με αυτές και παραθέτουμε στους επισκέπτες του κόμβου συνοπτικά και συγκεντρωμένα όλα τα νέα δεδομένα που ισχύουν για τις φορολογικές δηλώσεις, αλλά και την δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9).
Δείτε περισσότερα
Πηγή: www.taxheaven.gr

Σχετικές αναρτήσεις
Αρθρογραφία

Νησιά, οι συνοδοιπόροι της ζωής

Στην ελληνική πολιτική ζωή η αναφορά στις εύλογες απαιτήσεις των μόνιμων κατοίκων των νησιών είναι ελάχιστη ενώ η προσπάθεια στήριξής τους δεν επαρκεί.
Φορολογικά

Κατάργηση της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. λόγω χρεών

Εξεδόθη εγκύκλιος από τον Ε.Φ.Κ.Α. με την οποία καταργείται η αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για όσους δεν κατέβαλαν 2 αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
Φορολογικά

Φόρος υπεραξίας, από τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας από επαχθή αιτία

Ο νέος φορολογικός νόμος 4172/2013, ήρθε και αναθεώρησε σχεδόν το σύνολο του προκατόχου του 2238/1994, φέρνοντας πολυάριθμες αλλαγές, αλλά και άπειρες ερμηνευτικές…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου