Βασικές Έννοιες Οικονομίας

Φορολογικός σχεδιασμός: Σπουδαιότητα και σημασία

Φορολογικός σχεδιασμός.  Στο παρόν άρθρο θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε την σημασία του αλλά και την σπουδαιότητα του.

Τι ακριβώς όμως είναι. Καταρχάς είναι η παρακολούθηση δαπανών και εσόδων αλλά και κάτι περισσότερο από αυτό. Φορολογικός σχεδιασμός είναι στην πραγματικότητα η πρακτική της αποτελεσματικής χρήσης των διαθέσιμων στρατηγικών είτε να αποφευχθούν ή να αναβληθούν φόροι, εντός των πλαισίων του νόμου.

Υπάρχουν διάφορες βασικές πτυχές που πρέπει να περιληφθούν στο φορολογικό σχεδιασμό, και φορολογικός σχεδιασμός είναι πραγματικά κάτι που μπορείτε να κάνετε όλο το χρόνο.  Αυτά είναι μερικά μόνο από τα μέτρα που θα πρέπει να εξετάσετε όταν κάνετε προγραμματισμό για τους φόρους σας:

  • Χρησιμοποιήστε διατάξεις φορολογικού δικαίου προς όφελός σας
  • Μεγιστοποίηση όλων των φορολογικών ελαφρύνσεων που έχετε στη διάθεσή σας από το νόμο

Ο Φορολογικός σχεδιασμός είναι πραγματικά ανεκτίμητος. Επειδή η φορολογική νομοθεσία αλλάζει κάθε χρόνο και οι νέοι κανόνες και οι κανονισμοί που φαίνεται να γίνονται ολοένα και πιο περίπλοκοι, η σημασία του φορολογικού σχεδιασμού δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη όσο σήμερα. Την ίδια στιγμή, τα οφέλη του φορολογικού σχεδιασμού είναι επίσης πιο πολύτιμα από ό, τι ποτέ πριν.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν τη σημασία τόσο του φορολογικού σχεδιασμού και του οικονομικού σχεδιασμού, πολλοί αποτυγχάνουν να κάνουν τη σύνδεση μεταξύ των δύο.  Ένας παράγοντας που πολλοί παραβλέπουν, όμως, είναι ότι οι φόροι είναι συχνά η μεγαλύτερη δαπάνη που θα έχουν στη ζωή τους. Γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό να εξετάσετε το φορολογικό προγραμματισμό ως μέρος του οικονομικού σχεδιασμού. Για να πάρετε τη μέγιστη απόδοση της επένδυσης, θα πρέπει να είστε σε θέση να μειώσετε τη φορολογική επιβάρυνση όσο το δυνατόν περισσότερο.

Με τη γνώση και την κατανόηση σημαντικών φορολογικών νόμων και των κανονισμών μπορείτε να αποφύγετε κάποια δυνητικά τεράστια λάθη που θα μπορούσαν να σας κοστίσουν σημαντικά χρηματικά ποσά. Υπάρχουν πολλά λάθη που γίνονται όταν πρόκειται για φόρους και οικονομικό σχεδιασμό, που θα μπορούσαν να αποφευχθούν εύκολα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για την πρόληψη αυτού του είδους τα λάθη είναι να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια φορολογικού σχεδιασμού.

Και αυτός είναι ο ρόλος του λογιστή – φοροτεχνικού, ο οποίος μέσα από την μελέτη των διατάξεων και την ανάλυση των φορολογικών νόμων μπορεί να σας προτείνει την καλύτερη δυνατή λύση πάντα σε νόμιμα πλαίσια.

Επιμέλεια : Γεώργιος Εγγλεζάκης, Λογιστής Φοροτεχνικός, Σύμβουλος επιχειρήσεων

Σχετικές αναρτήσεις
Βασικές Έννοιες Οικονομίας

Απομείωση Παγίου Στοιχείου

Μια επιχείρηση που χρησιμοποιεί αποσβέσιμα πάγια και συντάσσει τις οικονομικές καταστάσεις σύμφωνα με τις γενικά αποδεκτές λογιστικές, η απομείωση ενός περιουσιακού στοιχείου…
Βασικές Έννοιες Οικονομίας

Σκοπός και Διαχωρισμός των Ρόλων μέσα στην Ομάδα

Στην ομαδική εργασία ένα σημαντικός παράγοντας επιτυχίας κι απόδοσης είναι η σωστή κατανομή των ρόλων ανάμεσα στα μέλη. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε…
Βασικές Έννοιες Οικονομίας

Πως η απογραφή επηρεάζει το κέρδος ή τη ζημία της επιχείρησης

Η απογραφή είναι ένας από τους παράγοντες που μπορεί να ελέγξει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης  για τη βελτίωση της κερδοφορίας. Ο τρόπος…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου