Δελτία Τύπου / ΑνακοινώσειςΦορολογικά

Ποια δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσουμε με τις φορολογικές δηλώσεις οικονομικού έτους 2013

Ως γνωστόν, πλησιάζει ο καιρός που εκατομμύρια φορολογούμενοι θα υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, με την πλειοψηφία αυτών υποχρεωτικά δια της ηλεκτρονικής οδού,  με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις, όπου υπάρχει η δυνατότητα χειρόγραφης υποβολής τους στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ

 Σήμερα θα σας αναφέρουμε ποια δικαιολογητικά πρέπει να έχουμε και να προσκομίσουμε στην Δ.Ο.Υ., όταν μας ζητηθούν για έλεγχό της φορολογικής μας δήλωσης.

Να θυμίσουμε εδώ ότι όλοι οι φορολογούμενοι υποχρεούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω Τaxisnet, τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, με εξαίρεση μόνο τους συνταξιούχους με ετήσια εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ.
Για τους συνταξιούχους αυτούς η ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης θα εξακολουθήσει να είναι προαιρετική εφόσον δεν υποβάλουν τις δηλώσεις τους μέσω λογιστών και δεν έχουν εισοδήματα από εμπορική επιχείρηση ή ελεύθερο επάγγελμα.
Συνεπώς, οι συνταξιούχοι που το 2012 είχαν εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν τις δηλώσεις τους στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., είτε ταχυδρομικά είτε αυτοπροσώπως, μόνο εφόσον δεν αναθέσουν τη συμπλήρωση σε λογιστές.
Για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων οι φορολογούμενοι θα πρέπει να διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet. O υποψήφιος νέος χρήστης του Taxisnet συμπληρώνει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του και μετά θα πρέπει να μεταβεί στη Δ.Ο.Υ., για να παραλάβει τον κλειδάριθμο.
Οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων δεν διαφέρουν ανάλογα με τις κατηγορίες εισοδημάτων που πρόκειται να δηλωθούν.
Για όλους ανεξαιρέτως τους φορολογουμένους ισχύει μία προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Συγκεκριμένα φέτος οι φορολογικές δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013.

Με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων συνυποβάλλονται κατά περίπτωση τα εξής δικαιολογητικά από τα οποία αποδεικνύεται η πραγματοποίηση από το φορολογούμενο των δαπανών, τις οποίες αυτός επικαλείται για μείωση του φόρου που προκύπτει στο εισόδημα του, για:
Σχετικές αναρτήσεις
Φορολογικά

Κατάργηση της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. λόγω χρεών

Εξεδόθη εγκύκλιος από τον Ε.Φ.Κ.Α. με την οποία καταργείται η αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για όσους δεν κατέβαλαν 2 αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
Φορολογικά

Φόρος υπεραξίας, από τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας από επαχθή αιτία

Ο νέος φορολογικός νόμος 4172/2013, ήρθε και αναθεώρησε σχεδόν το σύνολο του προκατόχου του 2238/1994, φέρνοντας πολυάριθμες αλλαγές, αλλά και άπειρες ερμηνευτικές…
Ασφαλιστικά / ΕργατικάΦορολογικά

Tροποποιητική δήλωση ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών)

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο για εμάς τους λογιστές, όταν για κάποιο λόγο πρέπει να κάνουμε τροποποιητική δήλωση  ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών), είναι…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου