Δελτία Τύπου / ΑνακοινώσειςΦορολογικά

Βεβαιώσεις παρακράτησης φόρου: Δεν υπάρχει υποχρέωση αναγραφής του διπλοτύπου απόδοσής του

Για μια ακόμη χρονιά παρατηρείται το φαινόμενο αρκετές ΔΟΥ να απαιτούν από τους ελευθέρους επαγγελματίες, για να αναγνωρίσουν τις βεβαιώσεις παρακράτησης φόρου, να προσκομίζουν είτε βεβαιώσεις που αναγράφουν τη φράση «παρακρατήθηκε και αποδόθηκε στη ΔΟΥ τάδε με το τάδε αριθμό διπλοτύπου» είτε, σε ακραίες περιπτώσεις, φωτοαντίγραφο του διπλοτύπου.
Σε αρκετές περιπτώσεις, μας έχει καταγγελθεί, ότι εφοριακοί υπάλληλοι δεν αναγνωρίζουν τις βεβαιώσεις αν ο φορολογούμενος δεν «υπακούσει» στα παραπάνω.
Έχουν όμως λάθος και είναι υποχρεωμένοι να δεχθούν τις βεβαιώσεις αυτές με τη φράση «παρακρατήθηκε» και μόνο, χωρίς να τους απασχολεί αν αυτός αποδόθηκε ή όχι από τον παρακρατήσαντα.

Προς διευκόλυνση των συναδέλφων λογιστών – φοροτεχνικών, αλλά και των φορολογούμενων, παραθέτουμε σε αυτό το σημείωμα, τη σχετική νομοθεσία αλλά και τις διοικητικές λύσεις που έχει δώσει η ίδια η υπηρεσία πάνω σε αυτό το θέμα.

συνέχεια στο : Δείτε τη συνέχεια εδώ

Σχετικές αναρτήσεις
Φορολογικά

Κατάργηση της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. λόγω χρεών

Εξεδόθη εγκύκλιος από τον Ε.Φ.Κ.Α. με την οποία καταργείται η αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για όσους δεν κατέβαλαν 2 αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
Φορολογικά

Φόρος υπεραξίας, από τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας από επαχθή αιτία

Ο νέος φορολογικός νόμος 4172/2013, ήρθε και αναθεώρησε σχεδόν το σύνολο του προκατόχου του 2238/1994, φέρνοντας πολυάριθμες αλλαγές, αλλά και άπειρες ερμηνευτικές…
Ασφαλιστικά / ΕργατικάΦορολογικά

Tροποποιητική δήλωση ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών)

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο για εμάς τους λογιστές, όταν για κάποιο λόγο πρέπει να κάνουμε τροποποιητική δήλωση  ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών), είναι…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου